Visa denna information i webbläsaren


 

Riksförbundet Visan i Sverige
har glädjen att presentera

Information till RVS styrelsen 2011-01-19

   


"Visor på nytt – På Nybrokajen 11, Stockholm"
lördag den 26 februari kl 15.00   
Mattias Enn       Göran Samuelsson       Monica Söderberg       Turid      
Mattias Enn

har blåst nytt liv i vår gamla schlager- och kuplettradition från 1920-50-talen och han har gjort många scenprogram med material från Zarah Leander, Karl Gerhard och Jules Sylvains repertoar. Han har också skrivit egna kuplettvisor och spelat in 12 CD-skivor. Nu senast har han turnerat landet runt i Riksteaterns regi med ett program som heter "Ett sekel av revyer – från Rolf till Ramel".

På Nybrokajen kommer vi att få höra mer visbetonade sånger från en svunnen revyepok med Carina E Nilsson vid flygeln.
      Göran Samuelsson

är känd i viskretsar inte minst för att ha arrangerat 15 packmopedsturnér och i sommar blir det ännu en. Han har hitintills spelat in 11 CD-skivor och har i år utnämnts till "Årets värmlänning" enligt följande motivering: "Göran Samuelsson har, samtidigt som sin egen verksamhet som sångare och visskapare, sedan flera år arrangerat den årliga och publikt mycket framgångsrika Packmopedsturnén med ett stort antal av Sveriges ledande vissångare och bluesartister som medverkande. Han har därmed verksamt bidragit till att ytterligare berikat det värmländska kulturlivet".
      Monica Söderberg

är en fin uttolkare av både den folkliga visan och visor skrivna av dagens vispoeter. Senaste CD´n "Min allra bästa tid" innehåller visor av Olle Adolphson. Monica har utbildat sig på Musikhögskolan och har där fördjupat sig i klassisk sång och jazz, men visan finns alltid i fokus när Monica är ute och sjunger. Musiken har alltid haft en stor och viktig plats i hennes liv, det hörs när hon sjunger! Monica framträder här tillsammans med Kaj Sundblom och Sven Erik Johansson.
      Turid

vann Sveriges Radios vismästerskap med egna visor redan 1966 och hon blev en viktig del av progg- och kvinnorörelsen under 1970-talet. Hon sjöng ofta med gruppen Kebnekajse. Turid har spelat in åtskilliga LP-skivor med eget och andras material, en del av hennes viktigaste material finns återutgivet på CD. Nu har hon varit borta från scenen ett tag och vi är väldigt glada att få höra hennes viskonst igen.

Turid framträder tillsammans med Reine Fiske och Elias Modig.Entré 200:-


Biljettkassan är öppen vardagar kl 12-17 samt 2 timmar före konsert.

Tel: 08-407 17 00

www.nybrokajen11.rikskonserter.seBiljetter kan också bokas och hämtas hos Ticnet 077-170 70 70, Ticnet-ombud och hos Stockholm Tourist Center, Vasagatan 14, mitt emot Centralen.

www.ticnet.se/Visor+pa+nytt-biljetter/event/NYB0226Ett arrangemang i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet